OM OSS PÅ VENDIG


Vendig startades som en ingenjörsfirma 1979 med utveckling av bandavskrapare och försäljning av reservdelar till bandtransportörer.

Det stora genombrottet kom med skraporna Pontus® och Rasmus® på 80-talet.

I början på 90-talet förvärvades rättigheterna till SICAB-skrapan som senare ledde till utvecklingen av skrapserien Hampus®.

På 90-talet sluts avtal med Metso Tampere för leverans av skrapor till Nordberg-Lokomo mobilkrossar. Sedan dess har 10-tusentals skrapor och plogar levererats från Skara till Tampere och görs så än idag. I slutet av 90-talets levereras de första skraporna till LKAB. Även detta blir en framgångssaga då LKAB numera har ca 400 Vendig-skrapor i drift i de olika gruvorna i Norr.

Under 2000-talet sker nyanställningar och stor tillväxt på exportmarknaden. Vendig har idag distributörer i 11-länder i Europa och direktförsäljning till flera andra länder på exportmarknaden.

2006 säljs företaget till JNL-Utveckling. Under deras ägande sker en stark utveckling och en fin tillväxt som tar bolaget till en ny nivå.

2011 förvärvar Lagercrantz Group 100% av aktierna i bolaget och är sedan dess ägare till Vendig AB.

De senaste åren har ett flertal nya egna produkter utvecklats i huset samtidigt som sortimentet på handelsprodukter har breddats och förfinats. Vendigs senaste bandavskrapare, Sirius 9900, är ett fint exempel på patenterad ingenjörskonst i samverkan med idén om enkelhet och effektivitet.

Flera viktiga avtal med stora kunder på den svenska marknaden har skrivits vilket cementerar Vendig:s position som en ledande aktör i transportörkomponentsbranschen. På exportsidan har ett avtal med en världsledande aktör tagit Vendig AB ut på nya marknader globalt.

2019 blev ett händelserikt år då Vendig som bolag firade 40-år samt att inkråmet av OJ:s Vågsystem förvärvades.

Företagspresentation (YouTube)

Varukorg

0
image/svg+xml

Fortsätt handla