De flesta av Vendigs skrapor tillverkas i gul polyuretan. Det är Vendigs standardfärg. Ibland behövs Vendigs produkter i miljöer som kräver tillsatser i polyuretanet (PU) för att produkten ska hålla längre eller vara godkänd för viss verksamhet och då får skrapan en annan färg. Exempel på detta är livsmedelsskrapan som är vit och är livsmedelsgodkänd enligt FDA.

Möjliga materialalternativ hos Vendig polyuretan är CR (kemresistent), FOOD (FDA-godkänd) och AS (Antistatisk). Nedan visas vilka skrapor/produkter som går att få i vilka alternativa material än de som visas på produktsidorna. Dessa produkter fås på offert.

Kemresistent polyuretan
CR- Kemresistent polyuretan

CR eller kemresistent polyuretan passar verksamheter där det som flyttas med transportören bryter ner den vanliga polyuretanen fortare än vad bara friktionen möjliggör. Ett exempel på detta är sockerbetor till produktion av socker.

Kemresistent PU är möjligt att få till följande produkter:

PU för matproduktion
FOOD- FDA-godkänd polyuretan

FOOD är en FDA-godkänd polyuretan passar verksamheter där det finns krav enligt livsmedelsstandarder som FDA. Hos Vendig är det här materialet standardmaterialet på livsmedelsskrapan 8600.

FOOD PU är möjligt att få till följande produkter:

En Antistatisk polyuretan
AS- antistatisk polyuretan.

AS, Antistatisk polyuretan passar i verksamheter där man vill undvika gnistbildning orsakad av statisk elektricitet. Den här polyuretanen har ett ytmotstånd på ca 7,6 x 108 Ohm och platsar i sig i viss ATEX certifierad miljö.

Antistatisk PU är möjligt att få till följande produkter:

Varukorg

0
image/svg+xml

Fortsätt handla