OM VENDIG


Om Vendig - Rasmus förskrapa är en av våra storsäljare.

Om Vendig - Sören & Mårten framför vår nyinköpta transportör.

Vendig startade som en ingenjörsfirma 1979 med utveckling av bandavskrapare och försäljning av reservdelar till bandtransportörer.

Det stora genombrottet kom med skraporna Pontus® och Rasmus® på 80-talet.

I början på 90-talet förvärvade man rättigheterna till SICAB-skrapan som senare ledde till utvecklingen av skrapserien Hampus®.

På 90-talet slöt man ett avtal med Metso Tampere för leverans av skrapor till Nordberg-Lokomo mobilkrossar. Sedan dess har 10-tusentals skrapor och plogar levererats från Skara till Tampere och görs så än idag. I slutet av 90-talets levererade företaget de första skraporna till LKAB. Även detta blir en framgångssaga då LKAB numera har ca 400 Vendig-skrapor i drift i de olika gruvorna i Norr.

Under 2000-talet sker nyanställningar och stor tillväxt på exportmarknaden. Idag har företaget distributörer i 11-länder i Europa och direktförsäljning till flera andra länder på exportmarknaden.

2006 köper JNL-Utveckling företaget och blir nya ägare. Under deras ägande sker en stark utveckling och en fin tillväxt som tar bolaget till en ny nivå.

2011 förvärvar Lagercrantz Group 100% av aktierna i bolaget och Lagercrantz är sedan dess ägare till Vendig AB. Läs mer om Lagercrantz på deras webbsida.

De senaste åren har vi även utvecklat av ett flertal nya egna produkter in-house för att bredda och förfina sortimentet på handelsprodukter. Vendigs senaste bandavskrapare, Sirius 9900 och Sirius 9930, är ytterligare ett fint exempel på patenterad ingenjörskonst eftersom dessa förenar idén om enkelhet och effektivitet.

Flera viktiga avtal med stora kunder på den svenska marknaden är skrivna vilket cementerar Vendig:s position som en ledande aktör i transportörkomponentsbranschen. På exportsidan har ett avtal med en världsledande aktör tagit Vendig AB ut på nya marknader globalt.

2019 var ett händelserikt år eftersom Vendig som bolag firade 40-år. Samma år förvärvande även Vendig inkråmet av OJ:s Vågsystem som är ett positivt tillskott till verksamheten.

Företagspresentation (YouTube)

Varukorg

0
image/svg+xml

Fortsätt handla
Cookie-samtycke med Real Cookie Banner