De flesta av Vendigs skrapor är tillverkade i gul polyuretan vilket är Vendigs standardfärg. Ibland behövs Vendigs produkter i miljöer som kräver tillsatser i polyuretanet (PU) för att produkten ska hålla längre eller vara godkänd för viss verksamhet. När materialet får tillsatser så ger vi polyuretanet en annan färg. Ett exempel på det är att livsmedelsskrapan som är vit och är livsmedelsgodkänd enligt FDA. De andra möjliga PU-alternativen som du kan läsa om här.

Möjliga materialalternativ till Vendigs standardpolyuretan är CR (kemresistent PU), FOOD (FDA-godkänd PU) och AS (Antistatisk PU). Nedan visas vilka skrapor/produkter som går att få i vilka alternativa material, annat än det som visas på produktsidorna. De här produkterna kan fås på offert.

Kemresistent polyuretan
CR- Kemresistent polyuretan

CR eller kemresistent polyuretan passar verksamheter där det flyttade materialet bryter ner den vanliga polyuretanen fortare än vad bara friktionen möjliggör. Ett exempel på det här är sockerbetor till produktion av socker.

Kemresistent PU är möjligt att få till följande produkter:

PU för matproduktion
FOOD- FDA-godkänd polyuretan

FOOD är en FDA-godkänd polyuretan. Den passar verksamheter där det finns krav enligt livsmedelsstandarder som tex FDA. Hos Vendig är det här materialet standardmaterialet på livsmedelsskrapan 8600.

FOOD PU är möjligt att få till följande produkter:

En Antistatisk polyuretan
AS- antistatisk polyuretan.

AS, Antistatisk polyuretan passar i verksamheter där man vill undvika gnistbildning orsakad av statisk elektricitet. Den här polyuretanen har ett ytmotstånd på ca 7,6 x 108 Ohm och platsar i sig i viss ATEX certifierad miljö.

Antistatisk PU är möjligt att få till följande produkter:

Vendigs gula polyuretan, vårt standard material.

Varukorg

0
image/svg+xml

Fortsätt handla
Cookie-samtycke med Real Cookie Banner